preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

Vijesti

Promocija njemačkog jezika povodom Europskog dana jezika

Autor: ANA LIPOŠĆAK, 29. 9. 2021.

Učenici naše škole uključeni u izbornu nastavu njemačkog jezika i ove su godine obilježili Europski dan jezika promocijom njemačkog jezika koja se na poticaj Društva učitelja i profesora njemačkog jezika održala u petak, 24. rujna od 09.00 do 12.00 sati na Narodnom trgu u Zadru. Učenici su zajedno sa profesoricom Nadom Nekić imali za cilj istaknuti važnost učenja svih jezika i potaknuti svoje sugrađane, kako male tako i velike, na učenje njemačkog jezika koji je nakon engleskog jedan od važnijih stranih  jezika u Europi i svijetu.

U organizaciju manifestacije uključili su se i učenici OŠ Petra Preradovića , gimnazijalci Vladimira Nazora , te studenti sa Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru. Materijali za promociju koje su nam za ovu prigodu osigurali KDV (Društvo učitelja i profesora njemačkog jezika), Njemačko Veleposlanstvo, Goethe Institut iz Zagreba, Austrijski kulturni forum: zastavice, bedževi, kemijske olovke, magneti, bookmarkeri, brošurice, priručnici, karte, plakati bili su zanimljivi svima, i velikima i malima. Dio promotivnih materijala izradili su i za ovu prigodu pripremili vrijedni Mali poduzetnici i učenici 4.b razreda uključeni u izbornu nastavu njemačkog jezika.

Europski dan jezika temelji se na inicijativi Vijeća Europe, a obilježava se svake godine 26. rujna. Cilj akcijskog dana je vrednovanje svih jezika i kultura kao i doprinos povećanju individualne višejezičnosti i motivaciji ljudi u Europi za doživotno učenje jezika. Diljem Europe, 800 milijuna Europljana potiču se na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta , važno je promicati višejezičnost u cijeloj Europi.

Autor teksta: Nada Nekić, prof.
Važne poveznice

Poštovani roditelji, u privitku se nalazi raspored testiranja u sklopu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred.

Kako do e-potvrde?

Kako do e-potvrde od škole?

U ovom videozapisu prikazan je postupak dobivanja e-potvrde o statusu učenika koju učenici i roditelji mogu dobiti digitalnim putem kako bi ostvarili određena prava.

POVEZNICA

UPUTE
Odluka

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

Obavijest za roditelje: 

Roditelji čija djeca imaju rješenje o primjerenom obliku školovanja imaju pravo na uvid u Individualizirane kurikulume što možete ostvariti na informativnom razgovoru kod učitelja ili stručne službe. Molimo roditelje da se prethodno najave razredniku, učitelju ili stručnom suradniku.

Priloženi dokumenti:
2021 22 .png

Upute

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Udžbenici 2021./2022.

Popis udžbenika za školsku godinu 2021./2022.

Napomena: Grad financira sve druge obrazovne materijale osim kutije za tehničku kulturu (Profil Klett) i likovne mape.

Korisne brošure

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID - 

projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Korisni dokumenti
Vremenska prognoza

Meteorološka stanica OŠ Šime Budinića 

Pljusak.hr

UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1147393
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / www.os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju