preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

Uspješno provedene dvije volonterske akcije

Državna smotra iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Posjet Volonterskom centru

PROJEKTI

DRŽAVNA SMOTRA IZ GRAĐANSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA

Državna smotra iz Građanskog odgoja i obrazovanja održala se u Zagrebu 21. svibnja 2018 u Muzeju suvremene umjetnosti. Na smotri su sudjelovali  učenici naše škole, Ema Meštrović,Ivan Plazina, Eli Vulin i Mateo Damjanić zajedno s učiteljicama Kristinom Perović i Nerom Batina. Učenici su veoma uspješno prezentirali svoj projekt pod naslovom ''Aktivni građani uz građanski odgoj''. Njihov je projekt pohvaljen od strane članova prosudbenog povjerenstva, a posebno je učenike pohvalila novinarka HRT-a Višnja Biti koja je s učenicima i učiteljicom Nerom Batina održala intervijuu koji će biti objavljen u radijskoj emisiji „Zašto tako„.

 


Županijska smotra iz područja građanskog odgoja i obrazovanja

Županijska smotra održana je 27. ožujka 2018.  u Osnovnoj školi Šime Budinića. Na Županijsku smotru prijavljena su dva projekta. Škole koje su pristupile smotri su: OŠ Šime Budinića i OŠ Šimuna Kožičića Benje.

Utvrđen je sljedeći redoslijed projekata:

1.     ''Aktivni građani uz građanski odgoj „- OŠ Šime Budinića (96 bodova)

2.     ''Proširujemo mogućnosti družeći se vani'' - OŠ Šimun Kožičića Benje (68 bodova)

 


Županijska smotra iz područja građanskog odgoja i obrazovanja

Županijska smotra održana je 3. travnja 2017.  u Osnovnoj školi Šime Budinića. Na Županijsku smotru prijavljena su dva projekta. Škole koje su pristupile smotri su: OŠ Šime Budinića i OŠ Šimuna Kožičića Benje.

 

Utvrđen je sljedeći redoslijed projekata:

1.     ''Dajte nam besplatne knjige da naši roditelji imaju manje brige''- OŠ Šime Budinića

2.     ''Volimo edukaciju, mijenjamo školstvo'' - OŠ Šimun Kožičića BenjeBICIKLISTIČKI AKTIVIZAM

Izgradite nam biciklističke staze da nas auti ne gaze prezentacija projekta učenika/ca OŠ Šime Budinića

U sklopu EKO dana Prirodoslovno- grafičke škole učenici naše škole Lota Festini i Filip Čikarela predstavili su projekt Izgradite nam biciklističke staze da nas auti ne gaze.

Ovo je 14. godina za radom da ova zadarska srednja škola organizira Eko dane s ciljem obilježavanja Dana planeta zemlje, ali i poticanja građana da misle zeleno. Svake godine drugi je moto manifestacije, a ovogodišnji glasi - Zeleni grad: grad koji živi na otvorenom.

Osim naših učenika na tribini Zadar biciklistički grad, sudjelovali su profesor Edo Končurat, novinaraka Ana Marušić, novinarka Suzana Bandić, Ana Pejdo profesorica odjela za geografiju, predstavnici Policijske uprave Zadarske, Anđelko Vidović djelatnik DHMZ-a i mnogi drugi.

Naši učenici su istaknuli kako je Zadar biciklistički grad bez staza, predstavili su svoja rješenja i pokazali na koji način građani mogu utjecati da se problem riješi.

U priloženoj prezentaciji nalazi se sažetak projekta.


JAVNA TRIBINA- "Dajte prostor za mlade da nešto pametno rade".

I ove školske godine naši učenici su organizirali javnu tribinu. Na javnoj tribini predstavljen je  projekt "Dajte prostor za mlade da nešto pametno rade". Projekt su predstavile učenice Zara Bajlo, Marta Barišić, Lota Festini i Anđela Elinor Kožul.  U zajedničkoj raspravi sudjelovali su uz učenike sociolog Krešimir Krolo,  Samanta Stepčić, koordinatorica zadarske platforme  Okret potpora, Ana Odvitović, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za EU fondove Grada, te predstavnici Eko Zadra. Gosti su pohvali rad učenika, a sociolog Krešimir Krolo učenicima je poručio da su mladi važni nosioci promjena te da  ideje ne smiju ostati samo na riječima.

Učenici su također  sudjelovali u javnoj raspravi o održivosti budućeg Centra za mlade koju je organizirao Grad Zadar, a sažetak svog istraživačkog rada proslijedili su Upravnom odjelu za EU fondove. Tribinu je pomno pratio i pročelnik Odjela za kulturu i šport Grada Zadra gospodin Radovan Dunatov.


POSJET VOLONTERSKOM CENTRU ZADAR

Učenici koji pohađaju izborni predmet Građanski odgoj i obrazovanje u pratnji učiteljice Nere Batine posjetili su Volonterski centar Zadar u svrhu upoznavanja s tom organizacijom U ugodnoj i opuštenoj atmosferi domaćini su učenicima prezentirali dosadašnji rad. Učenici su saznali da postoji organizacija koja služi kao posrednik između volontera i organizatora raznih projekata volontiranja,  proširili su  svoje  vidike i  upoznali se sa svijetom volontiranja. Učenicima je bilo izuzetno zanimljivo, a konačna svrha je da se uključe u neki projekt volontiranja i predstave svoj trud na kraju školske godine.


Županijska smotra iz Građanskog odgoja i obrazovanja

U našoj školi od ržana je Županijska smotra iz Građanskog odgoja i obrazovanja. Svoje zanimljive projekte predstavilo je pet osnovnih i jedna srednja škola. Prosudbeno povjerenstvo odabralo je četiri rada koje će predložiti za Državnu smotru projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanje. Redom to su Osnovna škola Šime Budinića, zatim Osnovna škola Vladimira Nazora iz Neviđana, Gimnazija Franje Petrića te Osnovna škola Zemunik. Ove četiri škole odabrane su kao najbolji primjeri kako učenici mogu uspješno stjecati znanja o aktivnom građanstvu. Osnovna škola Vladimira Nazora iz Neviđana predstavila je projekt Nama je more cesta, a trajekt tramvaj. Ovim projektom mali Pašmanci  nastoje osvijestiti  javnosti o problemima javnog prijevoza na otoku te o diskriminirajućem i podređenom položaju djece na otoku u odnosu na djecu koja žive na kopnu. Učenici Osnovne škole Zemunik predstavili su projekt  Poštivanje različitosti.  Cilj njihovog projekta je uvažavanje i poštivanje različitosti te smanjenje diskriminacije djece s teškoćama u razvoju. Jedan klik za sigurnost projekt je Gimnazije Franje Petrića kojim se nastoji osvijestiti roditelje i djecu o važnosti osiguravanja djece u autosjedalicama prilikom vožnje u automobilu. Naša škola predstavila se projektom   Dajte prostor za mlade da nešto pametno rade. Projektom se nastoji senzibilizirati javnost o problemu dugotrajne izgradnje Centra za mlade u Zadru. Učenice koje su predstavile projekt su: Zara Bajlo, Marta Barišić, Lota Festini i Anđela Elinor Kožul. Našim curama želimo puno uspjeha na Državnoj smotri projekata.


Projekt „DAJTE NAM PROSTOR ZA MLADE DA NEŠTO PAMETNO RADE"

Projekt „DAJTE NAM PROSTOR ZA MLADE DA NEŠTO PAMETNO RADE"  ovogodišnje je istraživanje skupine učenika koji pohađaju izborni predmet Građanski odgoj i obrazovanje pod vodstvom profesorice Nere Batine. Projekt su stručnim suradnicima te učenicima  sedmih i osmih razreda predstavili Zara Bajlo, Marta Barišić, Lota Festini i Anđela Elinor Kožul. Na predstavljanju projekta izložili su problem, predstavili svoje ideje, rješenja te plan akcije.

Temeljni problem koji su istraživali je problem nedostatka adekvatnog  prostora u kojoj bi mladi Zadrani na kreativan i drugačiji način provodili  svoje slobodno  vrijeme. Mladi u Zadru nemaju izbora pa osim  kafića  ne postoje mjesta za druženje. Nisu informirani i ne znaju kako na kreativan način osmisliti svoje slobodno vrijeme. Izgradnjom Centra za mlade, mladi Zadrani bi aktivnije i kreativnije sudjelovali u životu zajednice. Za potrebe projekta učenici su proučili razne izvore, razgovarali su s predstavnicima lokalne vlasti, predstavnicima udruga, sociolozima, a  proveli su istraživanje po školama Zadarske županije.

Analizom problema i postojećih rješenja utvrdili su da postoji velik broj neiskorištenih prostora. Oni žele takve prostore  sami urediti, naravno uz stručnu pomoć odraslih. Uređenjem javnog prostora žele pokazati da vode računa o  izgledu grada. Organizirali su inicijativu mladih u koju se možete uključiti i podržati ih na službenoj facebook stranici. https://www.facebook.com/pages/Dajte-prostor-za-mlade-da-ne%C5%A1to-pametno-rade/1551927048399738?sk=timeline


Posjet ACME centru udruge Zadar snova

U sklopu izvannastavne aktivnosti Građanskog odgoja i obrazovanja učenici naše škole posjetili su ACME centar udruge Zadar snova.

U razgovoru sa Samantom, Koraljkom, Nikolom, Davorom, Marijanom i Denicom, shvatili su da je to vrlo neobičan 'posao', ako se tako može nazvati.

Udruga je formalno registrirana 1998., ali je pokrenuta godinu ranije organizacijom festivala Zadar snova koji se održava svake godine. U udruzi ponosno ističu kako je to do sada njihov najveći uspjeh. No oni se ne bave samo organiziranjem festivala. Članovi udruge nude građanima besplatnu poduku korištenja računala. Tečajevi se održavaju dvaput tjedno te se odaziva mnogo ljudi Najmlađi posjetilac ACME-a imao je samo osam godina, a najstariji 65. godina.

Zajedno s još osam  udruga, formirali su mrežu udruga Okret potpora.  Uz udrugu Zadar snova platformu Okret potpora  čine Eko Zadar, Teatro Verdi, Šigureca, Teatar Dragon, U pokretu, Zadarski plesni ansambl, Porat i Mavena. Također, u ACME centru svake srijede se prikazuju dokumentarni filmovi ekološke tematike.

U suradnji s  Knjigozemskom organiziraju se razni koncerti i  akcije kao što su dijeljenje hrane, odjeće, itd. Kada su ih naši učenici pitali zašto to rade, odgovorili su im kako je to samo dobra volja i želja da pomognu ljudima. Svi koji se prijave za volontiranje, shvatit će da su obilježja rada u ovoj udruzi ravnopravnost, sloboda, otvorenost i kreativnost. Radno vrijeme i mjesto nisu važni i određeni, bitno je samo da se posao obavi. Iako se ovo možda čini savršeno, članovi udruge, i to ne samo ove, suočavaju se s raznim problemima, a prostor predstavlja najveći problem. Posjetom ovoj udruzi učenici su ponovili ono što su naučili na satovima Građanskog odgoja, ali ovo nije njihova zadnja terenska nastava. Tko zna gdje će još ići i što će novo naučiti… 

 

Lota Festini 8d.


Susret s gradonačelnikom i dogradonačelnikom Grada Zadra

U sklopu izvanučioničke nastave Građanskog odgoja i obrazovanja učenici naše škole posjetili Grad Zadar. Primio nas je gradonačelnik Božidar Kalmeta, a naš domaćin bio je dogradonačelnik Ivica Vlakić. Dogradonačelnik nas je proveo kroz prostorije Grada Zadra smještene na Narodnom trgu. Učenici su posjetili Malu vijećnicu te Veliku vijećnicu u kojoj se sastaju gradski vijećnici. Učenike je najviše zanimao način funkcioniranja lokalne vlasti pa su postavljali mnogobrojna zanimljiva pitanja, a nisu se ustručavali postaviti i poneka škakljiva pitanja. Naposljetku su zasjeli u klupe predsjedništva Gradskog vijeća. Tko zna možda netko od njih u budućnosti bude sjedio u tim klupama.


SMOTRA GRAĐANSKI ODGOJ NA DJELU

Učenici koji pohađaju Građanski odgoj predstavili su svoj projekt Daleko su naši škoji  u Hrvatskom saboru zajedno s još osam osnovnih i srednjih škola. Ovi projekti su odabrani kao najuspješniji u protekloj školskoj godini.

Učenici i njihova mentorica Nera Batina, s radošću i ponosom primili su poziv iz Hrvatskog sabora. Naime,tamo su pozvani da pred uvaženim saborskim zastupnicima te predsjednikom Sabora, Josipom Lekom, predstavljaju svoj projekt Daleko su naši škoji.Projekt govori o problemu slabe povezanosti otoka i obale te predlažu rješenja za ovaj aktualni problem. Članovi tima su bili Natali Smirčić, Zara Bajlo , Lota Festini i David Ikić koji su izlagali projekt bez imalo treme i s puno samopouzdanja.

Pokazali su da su ozbiljno pristupili problemu te da se učenici mogu i moraju aktivno uključiti u rješavanje problema zajednice.


Projekt: Daleko su naši škoji
Priloženi dokumenti:
DALEKO SU NASI SKOJI.pdf


Radionica stripa o ljudskim pravima

U priloženoj prezentaciji možete vidjeti nedavne aktivnosti učenika koji pohađaju izborni predmet Građanskog odgoja i obrazovanja. Učenici su se upoznali s pojmom ljudskih prava, sadržajima i vrstama ljudskih prava te sustavom njihove zaštite. Svoja znanja izrazili su na kreativan način u  formi stripa na temu ljudskih prava.


POSJET OPĆINSKOM SUDU

U sklopu izvanučoničke nastave izbornog predmeta Građanskog odgoja i obrazovanja naši učenici posjetili su Općinski sud u Zadru. Posjet je bio edukativan i zanimljiv. Kroz prostorije suda vodila nas je sutkinja Melita Lisica zadužena za obiteljsko pravo. Sutkinja je učenike upoznala s načinom funkcioniranja suda i pojedinim sudskim odjelima. Na općinskom sudu zaposleno je mnogo sudaca, a svaki ima svoju sudnicu i zadužen je za određenu vrstu prava. Objasnila je postupak suđenja te podjelu sudske vlasti. Učenici su imali prilike vidjeti glavnu sudnicu Županijskog suda te sudnicu kaznenog suda, a upoznali su i sutkinju   Anu Zrilić koja je donijela prvu facebook presudu u Hrvatskoj. Naposljetku su se sastali s predsjednikom Općinskog suda gospodinom Željkom Rogićem, učenici su postavljali  mnoga pitanja i dobivali interesantne odgovore o radu tog suda.


 

Projekt „Daleko su naši škoji“, istraživanje skupine Građanskog odgoja koju čine učenici Zara Bajlo, Natali Smirčić, Lota Festini i David Ikić pod vodstvom profesorice Nere Batine bit će prezentiran u Hrvatskom saboru zajedno s još osam učeničkih projekata koji su prepoznati kao najuspješniji projekti u prošloj školskoj godini. Smotra učeničkih projekata "Građanski odgoj na djelu" održat će se u prosincu. Ravnatelj naše škole gospodin Ivan Čular i profesorica Nera Batina sudjelovali su na dogovornom radnom sastanku u Saboru koji se održao 5. studenog. Našim učenicima želimo mnogo uspjeha u prezentaciji svoga rada.


PROJEKT „DALEKO SU NAŠI ŠKOJI“

Projekt „Daleko su naši škoji“ je ovogodišnje istraživanje skupine Građanskog odgoja koju čine učenici Zara Bajlo, NataliSmirčić, MarietaGalešić, Lota Festini i David Ikić pod vodstvom profesorice Nere Batine. Temeljni problem koji su istraživali je prometna izoliranost zadarskih otoka. Shvatili su da ima premalo brodskih linija koje povezuju te otoke, posebice Silbu, Premudu, Ist i Molat, stoga su predložili da se uvedu češće trajektne linije. Kroz razgovore s nekim stanovnicima otoka primijetili su da mnogim ljudima izoliranost predstavlja goleme probleme. Mogućnosti školovanja ili zapošljavanjasu otežane zbog prometne nepovezanosti. Također, na otocima je opskrba vodom loša, zdravstvena skrb je ograničena, stanovništvo se ne može uvijek opskrbiti potrebnim namirnicama, a neki sadržaji koje nudi grad Zadar su im nedostupni. Slabija dostupnost utječe i na turizam, što je jedna od glavnih gospodarskih grana otoka. Učenici skupine Građanskog odgojaizložili su svoje ideje i moguća rješenja svih problema koje nepovezanost otoka zadarskog arhipelaga uzrokuje na javnoj tribini koja se održala početkom svibnja u Plavom salonu.Svoj projekt su predstavili pročelnici za razvitak otokai zaštitu okoliša u Gradu Zadru Andreji Barabi. Nadamo se da će se planovi skupine Građanskog odgoja ubrzo ostvariti i želimo im mnogo uspjeha u budućim projektima! 

 

Lota Festini 7.d


Video

 

U našoj školi od ove godine provodi se građanski odgoj i obrazovanje. Mnogo toga smo naučili i napravili, a sljedeće godine želimo da se u provedbu građanskog odgoja uključi veći broj učenika i djelatnika. Naš projekt Izgradite nam biciklističke staze da nas automobili ne gaze, predstavljen je na Državnoj smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja. U suradnji s udrugom Punktum odlučili smo se  priključiti kampanji "Znam, razmišljam, sudjelujem" te smo organizirali javnu akciju uređenja gradskog parka. Za potrebe kampanje Otvorena medijska grupacija snimila je  video. U ovom videu podijelili smo svoja dosadašnja iskustva s nastavom građanskog odgoja i obrazovanja. Video je prikazan na konferenciji u Vodicama koja se održala 18. lipnja 2013. Konferencija je bila posvećena dosadašnjoj eksperimentalnoj provedbi građanskog odgoja i obrazovanja, koju su u sklopu projekta Novo doba ljudskih prava i demokracije u školama organizirali Mreža mladih Hrvatske, Centar za mirovne studije i GONG.

Nastava građanskog odgoja i obrazovanja u OŠ Šime Budinića iz Zadra from Mreža mladih Hrvatske on Vimeo.


Državna smotra Građanski odgoj

U Starogradskoj vijećnici u Zagrebu 20. Svibnja 2013. Održana je Državna smotra iz Građanskog odgoja i obrazovanja. Na smotri je sudjelovalo 36 osnovnih škola i 14 srednjih škola. Naš projekt Izgradite nam biciklističke staze da nas automobili ne gaze predstavljale su učenice Josipa Batur, Katarina Klarin, Mihaela Perić i Fani Španić pod vostvom menotorice profesorice Nere Batina. Suci procjenitelji pohvalili su naša istraživanja i akcije. Novinarka Višnja Biti za radio emisiju razgovarala je s učenicima o predstavljenom projektu. U sklopu državne Smotre organiziran je i posjet Saboru uz stručno vodstvo.

 

 


Građanski odgoj

Projekt " Izgradite nam biciklističke staze da nas automobili ne gaze"

Cilj: Osnovni cilj ovog projekta je usvajanje demokratskih vrijednosti i razvijanje građanskih kompetencija.

Voditeljica projekta: Nera Batina

Učenice: Josipa Batur, Evelin Delić, Marcela Dorkin, Katarina Klarin, Ema Pavlović, Mihaela Perić, Fani Španić

 " Izgradite nam biciklističke staze da nas automobili ne gaze"

Naša mala skupina okupljena u izvannastavnoj aktivnosti Građanski odgoj, nakon provedenih edukacijskih radionica, odabrala je  projekt kojim ćemo se baviti cijele godine. Od nekoliko predloženih  tema, odabrali smo problem nedostatka obilježenih biciklističkih staza u gradu Zadru. Nakon što smo se  usuglasili  oko odabira problema pristupili  smo detaljnom prikupljanju informacija. Za voditelja  istraživačke skupine izabrali smo  Fani Španić. Istražili smo  razne izvore, pisane i elektronske medije, zahtjeve, studije i ankete. Proveli  smo anketu na uzorku učenika 7. i 8. razreda naše škole. Važne informacije dobili smo od  predstavnika lokalne vlasti i udruge Eko- Zadar.

 Složili smo se da je Zadar idealan grad za bicikle jer postoji mnogo ravnih površina s malim nagibom terena. Zbog takvih karakteristika velik broj Zadrana svakodnevno koristi bicikl, međutim njihova sigurnost je ozbiljno ugrožena zbog malog broja obilježenih biciklističkih staza. Osim toga, velik problem predstavljaju djeca biciklisti koji još nisu dovoljno savjesni sudionici u prometu. Gužve u prometu, buka i zagađenje problemi su velikog broja gradova. Izgradnjom i obilježavanjem biciklističkih staza taj bi se problem znatno smanjio.


Projekt je predstavljen na školskoj smotri projekata iz područja Nacionalnog odgoja za ljudska prava i demokratsko građanstvo održanoj 18. veljače.

Naša skupina na županijskoj  smotri u  Obrovcu

 

 

Organizirali smo javnu tribinu na koju smo pozvali predstavnike i predstavnice lokalne vlasti, županijsku koordinatoricu za ljudska prava,  Eko- Zadar, Biciklistički  klub Zadar, Centar za energetsku učinkovitost, djelatnike i učenike naše škole  te lokalne medije.

http://www.voxportal.hr/video/izgradite-nam-biciklisticke-staze-da-nas-automobili-ne-gaze/7378.html

 


Važne poveznice

Poštovani roditelji, u privitku se nalazi raspored testiranja u sklopu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred.

Kako do e-potvrde?

Kako do e-potvrde od škole?

U ovom videozapisu prikazan je postupak dobivanja e-potvrde o statusu učenika koju učenici i roditelji mogu dobiti digitalnim putem kako bi ostvarili određena prava.

POVEZNICA

UPUTE
Odluka

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

Obavijest za roditelje: 

Roditelji čija djeca imaju rješenje o primjerenom obliku školovanja imaju pravo na uvid u Individualizirane kurikulume što možete ostvariti na informativnom razgovoru kod učitelja ili stručne službe. Molimo roditelje da se prethodno najave razredniku, učitelju ili stručnom suradniku.

Priloženi dokumenti:
2021 22 .png

Upute

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Udžbenici 2021./2022.

Popis udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

U prilogu "DOM" nalazi se tablica s popisom dodatnih obrazovnih materijala (likovne mape i kutije s priborom za Prirodu, Biologiju, Fiziku i Tehničku kulturu), koje roditelji trebaju nabaviti do početka školske godine 2022./2023.

Korisne brošure

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID - 

projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Korisni dokumenti
Vremenska prognoza

Meteorološka stanica OŠ Šime Budinića 

Pljusak.hr

UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1150749
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / www.os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju