preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

 > Naslovna  > Projekti
Projekti naše škole

PROJEKTI NAŠE ŠKOLE

Škola je uključena u UNICEF-ove projekte Škola bez nasilja, Prekini lanac i Škola za Afriku, projekt prevencije ovisnosti Trening životnih vještina pod pokroviteljstvom zadarske županije,  SEMEP projekt, projekt GLOBE škole, Commenius projekt "Naše legende", projekt "Mirno more",  projekt novinarske grupe Upoznajmo se, projekt Čitamo u obitelji, projekt Vikendom u dvoranu, projekt Eko škola.

    


Aktivnosti vezane uz projekt "Prekini lanac"

Nakon što je krajem prošle školske godine, odlukom Učiteljskog vijeća, škola uključena u projekt "Prekini lanac", od početka ove školske godine odrađene su sljedeće aktivnosti: održane su radionice za učitelje razredne i predmetne nastave. Radionice je vodila naša mentorica Nada Meštrović, def. soc. pedagog. U rad su bili uklučeni svi učitelji. Nakon odrađenih radionica iste teme obrađuju se tijekom satova razrednika i roditeljskih sastanaka.


 

"Škola za Afriku"- solidarnost s djecom Etiopije

U školskoj godini 2011./12.za obrazovanje djece u Etiopiji skupili smo 5700,00 kn

Nigdje u svijetu djeca nisu zakinuta za prava obrazovanja kao u Africi. U južnome području Afrike približno 45 milijuna djece ne ide u školu,što znači da svako treće dijete nema mogučnost obrazovanja.

Kako bismo milijunima djece u Africi omogućili obrazovanje i bolju budućnost,trebamo i vašu pomoć. 

Naša škola je od ove šk. god. uključena u projekt pod pokroviteljstvom UNICEF-A "Škola za Afriku". Koordinatorica projekta je vjeroučiteljica Marina Fabijanić  koja je u suradnji s učiteljima i učenicima osmislila čitav niz aktivnosti. Cilj je  prikupljanje materijalnih sredstava kojima će se omogućiti da što više djece iz Afrike bude uključeno u odgojno-obrazovne ustanove.

Ove školske godine za djecu Etiopije i njihovo obrazovanje prikupili smo 5700 kn .


Trening životnih vještina

Pod pokroviteljstvom Zadarske županije od početka ove školske godine sve osnovne škole uključene su u projekt prevencije ovisnosti pod radnim nazivom "Trening životnih vještina". Projekt vodi Centar za prevenciju ovisnosti, a njime su obuhvaćeni učenici šestih razreda. Projekt je već proveden u školama Primorsko-goranske županije gdje je polučio zadovoljavajuće rezultate. "Trening životnih vještina" sastoji se od trinaest radionica koje obuhvaćaju područja samopoštovanja, donošenja odluka, usvajanja znanja o opasnostima koje sa sobom nosi konzumacija sredstava ovisnosti, komunikacijskih i socijalnih vještina itd. Radionice će relizirati razrednici tijekom sata razrednika, a na kraju programa provest će se evaluacija kojom će se pokušati saznati da li je i koliko rad učitelja utjecao na promjenu stavova o konzumaciji različitih sredstava ovisnosti.

 


OBAVIJEST ZA RODITELJE

Popis udžbenika za šk. god. 2018./2019.

Vremenska prognoza
Vremenik natjecanja

Natjecanja i smotre u 2018.g

Svim učenicima puno sreće i znanja!!

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

ANKETA
Učite li njemački jezik?
 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 891262
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / www.os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju