2022-02-02 18:09:02

Naši zadrugari postaju mali poduzetnici!

Školske godine 2021./2022. zadrugari iz naše Učeničke zadruge "Điran" postat će mali poduzetnici. Naime, naša UZ uključila se u projekt "Mali poduzetnici" koji organizira Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja RH. Koordinatorice ovoga projekta za našu školu su voditeljica Učeničke zadruge Jasmina Sandalić i učiteljica razredne nastave Blanka Šimićev. U projektu će sudjelovati 25 naših zadrugara koji će tijekom ove školske godine stjecati znanja vezana uz poduzetničke vještine. Projekt je prijavljen na „Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022. raspisan od Ministarstva znanosti i obrazovanja RH“.

Glavni cilj projekta "Mali poduzetnici" je povećati poduzetničke aktivnosti i unaprijediti poduzetničke kompetencije djece i mladih iz osam odgojno-obrazovnih ustanova na području Grada Zadra, Zadarske i Šibensko-kninske županije. Projekt je usmjeren na osnivanje 4 učeničke zadruge u školama na području posebne državne skrbi i otocima i osnaživanje rada sveukupno 8 učeničkih zadruga iz 8 partnerskih organizacija. Ciljana skupina je 221 djece i mladih s područja grada Zadra, otoka Ugljana, Dugog otoka, otoka Murtera, Grada Obrovca, Općine Lišane Ostrovičke i Grada Knina. Cilj projekta će se ostvariti kroz provedbu kreativnih radionica za izradu dekorativnih i uporabnih predmeta, izradu edukativnog materijala, unaprjeđenjem znanja o marketinga, brendiranju i financijskoj pismenosti, terenskim posjetom poduzetničkom inkubatoru u Zadru i predstavljanjem učeničkih zadruga na javnim manifestacijama u Zadru.

Partneri u projektu su Grad Zadar i 6 osnovnih i 2 srednje škole: OŠ Šime Budinić, OŠ Valentin Klarin Preko, OŠ Petar Lorini Sali, OŠ Ivan Goran Kovačić Lišane Ostrovičke, OŠ Murterski škoji Murter, OŠ Dr. Franje Tuđmana Knin, Srednja škola Obrovac, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar. Suradnici u projektu su Poduzetnički inkubator Zadar, Srednja škola Stanka Ožanića i Udruga Ravni kotari.

 


Osnovna škola Šime Budinića Zadar