2022-02-18 14:29:11

Obuci nešto ružičasto

Svake zadnje srijede u veljači obilježava se Dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima. Evo kako se obilježio u našoj školi…

Povodom Dana ružičastih majica odlučile smo obići razrede naše škole i vidjeti učenike kako se radosno brane od vršnjačkog nasilja. Htjele smo istražiti, zašto baš ružičaste majice?

Ovaj običaj nastao je 2007. godine u Kanadi kada je srednjoškolac došao u ružičastoj majici te primio svakakve ružne i neprimjerene komentare, malo kasnije u znak podrške tom dječaku njegovi školski kolege također su odjenuli majicu iste boje.

Naša škola svake godine obilježava taj dan, a ove godine održava se 23. veljače. Učenici, profesori i svi školski djelatnici odjenu se prikladno za ovaj dan, a razne učionice krase baloni i plakati ružičaste boje. Osim što dižemo svoj glas protiv nasilja, taj dan pokazujemo i zajedništvo svih učenika i djelatnika naše škole. Svi naši učenici ovaj dan smatraju veoma važnim zato što vide koliki je nasilje problem u svijetu te žele sudjelovati u zaštiti djece od verbalnog i fizičkog nasilja. Zavirite u našu malu ružičastu  fotogaleriju!

 

Pripremile:

Mia Šarić, Zara Maruna, Marta Karamarko i Anja Vidaković, 6.e


Osnovna škola Šime Budinića Zadar