2022-04-06 15:45:34

Mreža prijateljstva

Prijateljstvo ima važnu ulogu u životu svakog pojedinca, a u Mrežu prijateljstva upleli su se učenici OŠ Šime Budinića i OŠ Kistanje s knjižničarkama Martom Šindija i Majom Vukušić te učiteljicama Ninom Dokoza, Anom Batur, Jadrankom Dunatov, Idom Pauk i Eminom Vranjković.

Naime, "Mreža" - tema je ovogodišnjeg programa „Zadar čita“ 2022.  u organizaciji Gradske knjižnice Zadar.

Kako bi stvorili pravu  Mrežu prijateljstva učenici dviju škola pristupili su brojnim aktivnostima, sudjelovali u radionicama te stvarali izložbu svojih rukotvorina.

Slaganjem puzzli sa slovima raspravljalo se na temu prijateljstva,  stvarala se mreža karakteristika koje treba imati prijatelj. U aktivnosti Namirnice za prijateljstvo, učenici su na papire u obliku namirnica pisali što je sve potrebno za dobro prijateljstvo, namirnice su ubacili u lonac i miješali s puno ljubavi. Izrađivali su se, oslikavali i razmjenjivali straničnici kako bi se učenici iz dvije škole upoznali s mjestom, običajima i dijalektom vršnjaka, pristupilo se i adresiranju te  slanju straničnika u prijateljstvom umrežene škole.           

A, sve to s ciljem  prepoznavanja osjećaja koji se vezuju uz prijateljstvo, definiranja osobina prijatelja, stvaranja mreže vrlina koje treba imati prijatelj, širenja dječjih vidika te upoznavanja vršnjaka iz drugih škola.

Još uvijek se mogu pogledati, na javnim kulturnim izložbama u OŠ Šime Budinića Zadru i OŠ Kistanje, radovi s radionica i razmijenjeni straničnici povezani u Mrežu prijateljstva.

Više u u fotogaleriji Mreža prijateljstva. 

http://www.os-sbudinica-zd.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=657

 

 

Jadranka Dunatov, učiteljica savjetnica


Osnovna škola Šime Budinića Zadar