preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

 > Aktivnosti
Posjet Domu za starije i nemoćne

U sklopu manifestacije "Hrvatska volontira" dana 24.5. učenici koji pohađaju građanski odgoj te učenici 4. d razreda  zajedno s ravnateljem Ivanom Čularom i učiteljicama Antonijom Bajlo, Ivankom Biskup i Nerom Batina, posjetili su  Dom za starije i nemoćne osobe Zadar. Ravnatelj Ivan Čular i učiteljica Nera Batina održali su pozdravni govor.

Kako bi razveselili članove doma  učenici su pripremili malu priredbu, mame učenika 4.d kolače i slastice, a učiteljica Antonija Bajlo oslikala je sliku anđela na platnu koja je darovana korisnicima doma.

Gromoglasni pljesak, zadovoljstvo i  osmjesi  su se proširili prostorijom nakon izvedbe „Bubamara“ učenice Lune Brkljača. Na gitari su nam zasvirali učenici Lea Škifić i Paško Jurin. Učenice Lori Pajić i Katarina Kožulić nasmijale su korisnike recitacijom “Moja baka“. Pjesmom je korisnike razveselila Lana Margetić , a Ema Meštrović recitacijom Hladnog piva Sreća.

Kao šećer na kraju svi su zajedno otpjevali pjesme „Kad se male ruke slože“ i „Kad si sretan“.

Nakon kratke priredbe  učenici su se družili s korisnicima te im  podijelili slastice i kolače.


Za bolja vremena u kvartu, uključi se u startu

Uspješno je završena akcija učenika Građanskog odgoja „Za bolja vremena u kvartu, uključi se u startu“ i odobren dugoočekivani prostor za korištenje i organizirana druženja

http://www.os-sbudinica-zd.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1192&mshow=3393#mod_news


"Zelena čistka" jedan dan za čišći okoliš“

Ususret sunčanim toplim danima, u subotu 30. travnja održana je ekološka akcija „Zelena čistka – jedan dan za čišći okoliš“ u kojoj su sudjelovali djelatnici i učenici naše škole. Budući da je tradicija škole da se uključuje u što više hvalevrijednih akcija, poziv na Zelenu čistku objeručke je prihvaćen. Predvođeni ravnateljem Ivanom Čularom, profesorima i ostalim djelatnicima škole, sunčano subotnje jutro na plaži na Puntamici proveli su i najmlađi učenici koji su se tako na najbolji mogući način upoznali s ekološkim problemima i potrebama našeg grada. Školske klupe zamijenili su rukavicama, štapovima, hvataljkama i ostalim radnim priborom koji su dobili kako bi što bolje i uspješnije pripomogli u čišćenju jedne od najpoznatijih gradskih plaža. Uz pomoć profesora, učenici su uistinu bili velika pomoć u uklanjanju otpada s plaže nakupljenom tijekom godine te su se pokazali kao vrijedni i neumorni radnici.

Kombinacija odraslih i djece još se jednom pokazala izvrsnom, a osim čišćenja učenici su pokazali i svoju kreativnu stranu oslikavši crtežima stare, posivjele stijene. Iako se u današnje vrijeme često naglašava važnost očuvanja okoliša i njegova zaštita, naša škola i profesori uvijek su bili među vodećima kada je u pitanju akcija i djelovanje koje će potvrditi sve ono o čemu učenici čitaju u svojim udžbenicima. Neumoran rad i potreba da se djeca što više osvijeste o važnosti ekologije provlači se kroz gotovo svaki nastavni predmet pa profesori i učitelji nastoje što više razviti kod djece osjetljivost za okoliš. Sav otpad sakupljen tijekom akcije uredno je zapremljen u vreće i sigurne kante za koje su se pobrinuli djelatnici zadarske Čistoće koji su bili dio uigranog tima Zelene čistke. Učenici su tako naučili da otpad u prirodi ne narušava samo ljepotu okoliša nego da šteti ljudima i da može biti itekako opasan za zdravlje.                                       

Plaža na kojoj se gotovo svako zadarsko dijete barem jednom bućnulo u more ove subote je poprimila neki novi sjaj. Ne samo što je spašena od smeća i otpada, već je nakratko oživjela zahvaljujući dječjem smijehu, pjesmi i povicima. Uz čisto more sada je i plaža zasjala čistoćom te je spremna za sigurno, čisto i dugo, toplo ljeto koje svi jedva čekamo.

Mateja Jurjević


Dobri duhovi Voštarnice i Višnjika

Uspješno je završena dobrotvorna akcija učenika Građanskog odgoja „Za bolja vremena u kvartu, pridruži se u startu“

Kvartovi su srce svakog grada. Zadrani to itekako znaju. Ipak, grad koji se  može pohvaliti s čak desetak kvartova čini se, lagano zaboravlja da ponekad i kvartovima treba poticaj da ponovno zakucaju i vrate život na svoje ulice. Naša škola smjestila se u jednom od najstarijih gradskih kvartova koji je uspješno u sebe upio i novosagrađeni,  moderni dio grada pa se sada zajedničkim imenom zove Višnjik. Riječ je o kvartu koji je oduvijek poznat po živosti, raznim događanjima, centru zadarskih sportskih događanja i đirada brojnih mu stanovnika. Ipak, u posljednjih nekoliko godina kao da je stiglo zatišje, a bure nema na vidiku. Slično kao i u drugim kvartovima, dvorišta su češće prazna nego puna, parkirališta su zauzela svako idealno mjesto za igru, a s balkona umjesto cvijeća pozdrav šalju tek hladne, bezlične aluminijske rolete. Što se to dogodilo s ovim kvartom koji je bio žila kucavica samog grada zainteresiralo je i našu mladu ekipu Građanskog odgoja koji su udružile svoje znanje, snagu i najviše maštu kako bi vratili zvuk dječjeg smijeha i lopte na područje Višnjika. Pod zanimljivim i lako pamtljivim pozivom i sloganom Za bolja vremena u kvartu, pridruži se u startu! četiri učenici naše škole, Katarina Bobić, Sara Čukušić, Heda Škovrlj i Marta Antulov, udružile su snage sa svojim voditeljicom, profesoricom Nerom Batinom te su osmislile i organizirali zabavno natjecateljski spektakl, igre za djecu i dobrotvornu akciju uz nastupe učenika naše škole. Cilj je bio zadan. Naime, kako bi prikupili sredstva za oživljavanje mjesnog odbora i potaknuli aktivnu uključenost mladih, ova sjajna petorka je u subotu 16. travnja 2016. u jutarnjem terminu ispred škole Šime Budunića okupila učenike škole od 1. do 4. razreda i nizom igara zabavila sve okupljene natjecatelje i sudionike. Nakon kratkog predstavljanja programa i nastupa naših kreativaca igre su mogle početi! Igre su se odvijale u dvije kategorije – natjecanje u skakanju u vrećama koje je dočekano s velikim oduševljenjem te utrkivanje u trčanju s preprekama za koje je bio organiziran i pravi mali poligon kojeg su natjecatelji trebali svladati u što kraćem vremenu. Igre su izazvale opće veselje i pravi natjecateljski duh među sudionicima, a i podrške iz publike nije nedostajalo. Naravno, najuspješniji bili su nagrađeni najslađim medaljama na svijetu – za poklon su dobili poklon pakete prepune slatkišima kojim su se osladili i na najbolji način proslavili pobjedu. Da je akcija naših mladih građanki itekako uspjela govori i činjenica da je prikupljeno 450 kuna koje će se uložiti zasigurno u obogaćivanje sadržaja našeg kvarta. Djevojke, ali i ostali polaznici Građanskog odgoja nastojat će i dalje ulagati svoje školske napore da se podigne građanska svijest djece, ali i ostalih stanovnika ovog prekrasnog dijela grada kojem pripadamo. Kažu da na djeci svijet ostaje pa je i odgovornost za ovaj naš maleni dio Zadra na nama. Vratiti djeci igrališta, ljuljačkama kvartove, a cvijeće balkonima.

Mateja Jurjević


Važne poveznice

Poštovani roditelji, u privitku se nalazi raspored testiranja u sklopu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred.

Kako do e-potvrde?

Kako do e-potvrde od škole?

U ovom videozapisu prikazan je postupak dobivanja e-potvrde o statusu učenika koju učenici i roditelji mogu dobiti digitalnim putem kako bi ostvarili određena prava.

POVEZNICA

UPUTE
Odluka

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

Obavijest za roditelje: 

Roditelji čija djeca imaju rješenje o primjerenom obliku školovanja imaju pravo na uvid u Individualizirane kurikulume što možete ostvariti na informativnom razgovoru kod učitelja ili stručne službe. Molimo roditelje da se prethodno najave razredniku, učitelju ili stručnom suradniku.

Priloženi dokumenti:
2021 22 .png

Upute

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Udžbenici 2021./2022.

Popis udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

U prilogu "DOM" nalazi se tablica s popisom dodatnih obrazovnih materijala (likovne mape i kutije s priborom za Prirodu, Biologiju, Fiziku i Tehničku kulturu), koje roditelji trebaju nabaviti do početka školske godine 2022./2023.

Korisne brošure

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID - 

projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Korisni dokumenti
Vremenska prognoza

Meteorološka stanica OŠ Šime Budinića 

Pljusak.hr

UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1150932
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / www.os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju