preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

Vijesti

Održana Županijska smotra iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja

Autor: ANA LIPOŠĆAK, 9. 4. 2019.

U četvrtak,  4. travnja u našoj je školi održana Županijska smotra iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja. Na Županijsku smotru prijavljena su tri projekta. Škole koje su pristupile smotri su: Gimnazija Franje Petrića, OŠ Šimuna Kožičića Benje i Osnovna škola Šime Budinića.

 Projekt naše škole Pruži mi ruku jer trebam te ostvario najveći broj bodova.

Prosudbeno povjerenstvo činili su Mila Bolonja  pedagogica iz OŠ Jurja Barakovića, Ražanac i Bruno Ćurko iz Udruge Mala filozofija.

Sudci procjenitelji pohvalili su trud i rad naših učenika, a utvrđen je sljedeći raspored projekata:

Kategorija osnovne škole:

  1. Osnovna škola Šime Budinića-projekt Pruži mi ruku jer trebam te- 47 bodova
  2. Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje-projekt Zatvorite virtualna gledališta otvaramo vam vrata kazališta-40 bodova

Kategorija srednje škole:

  1. Gimnazija Franje Petrića-projekt Viva pozitiva-42 boda

Projekt  Pruži mi ruku jer trebam te bavi se rješavanjem problema s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom. U projekt su uključeni učenici koji pohađaju Građanski odgoj i obrazovanje, učenici 7. e i učenici 1. d.

 Učenici su ozbiljno shvatili svoju ulogu građana te su temeljito pristupili problematici. Ponudili su svoja rješenja i odlučili neposredno djelovati kao grupa učenika. Naša škola ima prilaz za invalide, ali nema lift niti sanitarne prostorije prilagođene takvim osobama. Učenik sedmog razreda ne može odlaziti u učionice na katu pa je nastava za cijeli razred prilagođena u učionicama u prizemlju. Na taj način učenik, ali i cijeli njegov razred, zakinut je za neke obrazovne sadržaje koji su dostupni u primjerenim učionicama npr. pokus iz kemije ne može se provoditi u učionici tehničke kulture. Rješenje ovog problema vidimo u izradi lifta koji bi pomogao našem učeniku da nastavu pohađa u učionicama koje su za to i predviđene. Također, smatramo da osobama s invaliditetom treba osigurati parkirno mjesto u blizini škole kako bi što lakše pristupili školi tako da smo uz pomoć ravnateljice škole krenuli u realizaciju parkirnog mjesta. Ovim projektom se nastoji osvijestiti  ostale  članove  zajednice i škole o važnosti pomaganja i pružanja podrške onima kojima je to potrebno.
Važne poveznice

Poštovani roditelji, u privitku se nalazi raspored testiranja u sklopu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred.

Kako do e-potvrde?

Kako do e-potvrde od škole?

U ovom videozapisu prikazan je postupak dobivanja e-potvrde o statusu učenika koju učenici i roditelji mogu dobiti digitalnim putem kako bi ostvarili određena prava.

POVEZNICA

UPUTE
Odluka

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

Obavijest za roditelje: 

Roditelji čija djeca imaju rješenje o primjerenom obliku školovanja imaju pravo na uvid u Individualizirane kurikulume što možete ostvariti na informativnom razgovoru kod učitelja ili stručne službe. Molimo roditelje da se prethodno najave razredniku, učitelju ili stručnom suradniku.

Priloženi dokumenti:
2021 22 .png

Upute

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Udžbenici 2021./2022.

Popis udžbenika za školsku godinu 2022./2023.

U prilogu "DOM" nalazi se tablica s popisom dodatnih obrazovnih materijala (likovne mape i kutije s priborom za Prirodu, Biologiju, Fiziku i Tehničku kulturu), koje roditelji trebaju nabaviti do početka školske godine 2022./2023.

Korisne brošure

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID - 

projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Korisni dokumenti
Vremenska prognoza

Meteorološka stanica OŠ Šime Budinića 

Pljusak.hr

UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1150749
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / www.os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju