preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

 

 

 

 OŠ ŠIME BUDINIĆA ZADAR - GLOBE -

      


GLOBE Europe and Eurasia Meeting 2020.godine

Ponosni smo na naše prestavljanje OŠ Šime Budinića i dio rada učenika u GLOBE programu koje je predstavljeno na međunarodnom GLOBE Europe and Eurasia Meeting 2020.godine od 26.10 - 29.10.2020.godine.

Učenici GLOBE grupe, Petra Marušić 8.e, Mišel Tišma 7.e, Stipe Kasun 8.e, Lovre Odvitović 8.d i Matej Nevešćanin 8.e sudjelovali su u video filmu s učiteljicom geografije Zrinkom Klarin i učiteljicom biologije Anitom Mustać. Video snimila učiteljica Petra Paunović.

Video možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=byiLviE6qh4&list=PLzKFl3S_nsWPtU0HDI30pizy1P6XwWBL3&index=3&t=35s


Međužupanijski prvaci GLOBE 2020.

1. listopada 2020. godine održana je Međužupanijska smotra GLOBE 2020. 

Osvojili smo prvo mjesto te se plasirali na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih GLOBE škola.

Rad naše škole predstavile su učenice Petra Marušić 7.e (8.e), Kate Kukuljica 8.e(1.SŠ) i Nora Miletić 8.e (1.SŠ) s učiteljicom geografije Zrinkom Klarin.  Zahvaljujemo i čestitamo svim učenicima i učiteljima koji su dio GLOBE tima. Posebno ćemo pohvaliti i male globovce s učiteljicama  razredne nastave Ivankom Biskup i Lipom Gulan.

 
Priloženi dokumenti:
RANG LISTA GLOBE regija JUG.docx


Svjetski dan oceana - 8.lipnja

8. lipnja je Svjetski dan oceana, a obilježava se od 1992. godine kada se održao Sumit za Zemlju u Rio de Janeiru. Svjetski dan oceana, prilika je da svake godine se prisjetimo važnosti oceana i njegovih stanovnika te upozorimo na strahovito razaranje i pustošenje morskih prostranstava od strane čovjeka.

                                                                                 


22.4.2020. Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja na svim kontinentima brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti okoliša u cilju zaštite prirodnih resursa te kako bi se skrenula pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja. Naši učenici GLOBE grupe obilježili su ovaj dan izradom različitih postera u svojim domovima. Nadamo se dogodine nekoj ekološkoj akciji u prirodi.

 

 


DESALINIZACIJA VODE

Odsoljavanje vode ili desalinizacija je postupak smanjenja (uklanjanja) minerala iz vode (obično morske vode) za dobivanje pitke vode, tehnološke vode ili vode za navodnjavanje te dobivanja soli kao dodatne tvari. Krajevi uz more i otoci  često imaju velike poteškoće s opskrbom pitke i tehnološke vode, te zbog toga se sve češće okreću procesu desalinizacije vode.

Ovo je primjer kako su učenici samostalno napravili proces desalinizacije u svojim domovima. Pokazali su kako učenje od kuće i upotreba digitalnih materijala može biti primjer inovativnih metoda poučavanja.

 

 

C:\Users\Korisnik\OneDrive - CARNET\Pictures\Pokus GEO\skica.jpg              


 

Dana 5. ožujka 2020. godine učenici GLOBE grupe s učiteljicom geografije Zrinkom Klarin posjetili su Meteorološku postaju Puntamika Zadar. Kao i svake godine predavanje i upoznavanje s meteorološkim instrumentima održao im je meteorolog Anđelko Vidović. U posjetu su bili zajedno s OŠ Valentin Klarin, OŠ Zadarski otoci i Ekonomskom - birotehničkom i turističkom školom Zadar. 

                                                                                             


Studying the Earth from Space

Dana 2.11. 2019. godine OŠ Šime Budinića i naši GLOBE-ovci  bili su domaćini gostujućem NASA znanstveniku Peteru Falconu.  Predavanje je održano u Gradskoj knjižnici Zadar na engleskom jeziku pod nazivom Studying the Earth from Space (Proučavanje Zemlje iz svemira). Velika nam je čast što smo ugostili Petera Falcona  i nadamo se nekom novom susretu ili projektu.

 

                                                                               


Zasadi stablo ne budi panj!

Zasadili smo drvo!

25. listopada 2019. godine, Globe-ovci s učiteljicom Zrinkom Klarin sudjelovali su eko akciji kolektivne sadnje drveća te su u dvorištu naše škole zasadi stablo i različito bilje.


What’s Up in YOUR Sky?

15 October – 15 November: NASA GLOBE Clouds Fall Data Challenge: What’s Up in YOUR Sky?


Europska noć istraživača u Hrvatskoj - Zadar

27.9.2019. godine Ured za znanost Sveučilišta u Zadru povodom manifestacije "Noć istraživača"  organizirao je niz zanimljivih aktivnosti za djecu s ciljem popularizacije znanosti. Naši GLOBE-ovci sudjelovali su u nizu aktivnosti.

                                                                                         


22. Državna smotra i natjecanje hrvatskih Globe škola 2019.

 22.državna smotra i natjecaje hrvatskih Globe škola održana od 15. - 17. svibnja 2019. godine u OŠ Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. U kategoriji Atmosfera naša škola se predstavila s projektom Olujno staklo, a u orijentacijskom natjecanju naše učenice Petra Višić 8.d, Kate Kukuljica 7.e i Petra Marušić 6.e osvojile su 3.mjesto u državi.

Bravo cure!winkheart

 

    


Olujno staklo (Storm glass)

Ovogodišnji projekt za 22.državnu smotru i natjecaje hrvatskih Globe škola 2019. je Olujno staklo koje će se održati  15.-17.5.2019. godine u OŠ Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.

   

 


Hrvatsko geografsko društvo - dodjela priznanja GLOBE-ovcima

26. travnja 2019. godine Hrvatsko geografsko društvo  dodjelilo je priznanje OŠ Šime Budinića  - GLOBE priznanje za postignut uspjeh na osvojenom prvom mjesto na Međužupanijskoj smotri i natjecanju GLOBE škola 2019.godine u Kninu. Našu školu ponosno su predstavile učenice Petra Višić 8.d, Kate Kukuljica 7.e, Petra Marušić 6.e. 

 

        


Festival znanosti 2019. - BOJE

11. travnja 2019. godine u okviru Festivala znanosti 2019. godine s temom Boje učenici GLOBE grupe s profesoricom geografije Zrinkom Klarin i profesoricom biologije Anitom Mustać sudjelovali su u radionici Boje u GLOBE svijetu. Naši gosti i sudionici radionice  bili su učenici OŠ Valentin Klarin iz Preka, OŠ Zadarski otoci i Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola. 

    


 

GLOBovci naše škole posjetili su STEAM WEEK ZD koji je održan u OŠ Petra Preradovića u Zadru od 27. do 29. ožujka 2019.

Učenici i voditeljice Anita Mustać, prof. biologije i Zrinka Klarin, prof. geografije sudjelovali su na zanimljivim predavanjima i radionicama.


Međužupanijski prvaci GLOBE 2019.

15. ožujka 2019. godine održana je Međužupanijska smotra GLOBE 2019. u SŠ Lovre Montija u Kninu.

Osvojili smo prvo mjesto te se tako plasirali na Državnu smotru i natjecanje hrvatskih Globe škola. Našu školu predstavile su učenice Petra Višić 8.d, Petra Marušić 6.d, Kate Kukuljica 7.e s učiteljicama Zrinkom Klarin i Anitom Mustać.  Na državnoj smotri predstavit ćemo projekt "Olujno staklo". Zahvaljujemo i čestitamo svim učenicima i učiteljima koji su dio GLOBE tima. Posebno ćemo pohvaliti i male globovce s učiteljicama Ivankom Biskup i Lipom Gulan.


INTENSIVE OBSERVATION PERIOD

January 2019-Tree Height IOP

Naši vrijedni globovci drugi su u svijetu prema unosu podataka u kampanji Tree Height IOP.

BRAVO!!!21. Državna smotra i natjecanje hrvatskih Globe škola 2018.

Naša škola sudjelovala je na 21.Državnoj smotri i natjecanju GLOBE škola 2018. godine. Ovogodišnji domaćin bila je OŠ Josipa Pupačića, Omiš.  Naši golobovci predstavili su se  projektom "Pučka meteorologija" pod vodstvom mentorica Zrinke Klarin te je njihov projekt proglašen najboljim projektom osnovnih škola na području atmosfere. U orijentaciskom natjecanju naše učenice osvojile su četvrto  mjesto u državi. Našu školu predstavljale su učenice Petra Marušić 5.e, Petra Višić 7.d, Magdalena Ikić 8.d. 

 


20.Državna Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola

Naša škola sudjelovala je na 20.Državnoj smotri i natjecanju GLOBE škola 2017.godine.

Ovogodišnji domaćin bila je OŠ Zadarski otoci Zadar. Prema državnom poretku osvojenih bodova naša škola plasira se na državnu smotru na prvo mjesto osnovnih škola. Naši učenici predstavili su se  projektom "Ekološke karakteristike potoka Vruljice" pod vodstvom mentorica Zrinke Klarin i Anite Mustać. U orijentaciskom natjecanju naše učenice osvojile su deveto mjesto u državi. Našu školu predstavljale su učenice Petra Višić 6.d, Magdalena Ikić 7.d, Angela Velček 8.d.    

 

 


GLOBE - video film za Dan planeta Zemlje

Učenici naše škole koji su uključeni u Globe grupu s učiteljicama Zrinkom Klarin i Ivankom Biskup snimili su film za obilježavanje Dana planeta Zemlje. Naša snimateljica i montažer bila je učiteljica Petra Paunović kojoj se puno zahvaljujemo na ugodnoj suradnji.

Film je poslan Euroazijskoj kordinatorici GLOBE i ulazi u konkurenciju natjecanja za film Dana planeta Zemlje 2017.godine

GLOBE_OS Sime Budinica_Zadar_2017

Film možete pogledati na  youtube

 www.youtube.com/watch?v=kC2XGFnxS6E


ERATOSTENOV EKSPERIMENT

Dana 21.ožujka učenici GLOBE grupe i njihove učiteljice Zrinka Klarin i Kristina Perović sudjelovali su u ERATOSTENOVOM EKSPERIMENTU.

Škola partner s kojom su razmijenili podatke bila je OŠ Brod Moravice. Dan je bio sunčan bez naoblake, idealan za izvođenje eksperimenta.

 


MŽS GLOBE - PRVACI

10. ožujka 2017. godine održana je Međužupanijska smotra Globe u SŠ Braća Radić, Kaštel Štafilić – Nehaj

Osvojili smo prvo mjesto te se tako plasirali na državnu Globe smotru. Našu školu predstavile su učenice Petra Višić 6.d, Magdalena Ikić 7.d, Angela Velček 8.d s učiteljicama Zrinkom Klarin i Anitom Mustać.  U orijentacijskom natjecanju treba pohvaliti Angelu Velček koja je osvojila prvo mjesto. Na državnoj smotri predstavit ćemo projekt Deset godina Vruljice. Zahvaljujemo i čestitamo svim učenicima i učiteljima koji su dio GLOBE tima. Posebno ćemo pohvaliti i male globovce s učiteljicama Ivankom Biskup i Lipom Gulan.

      


Greenpeace i GLOBE

Od 1.3.2017.godine naša GLOBE grupa pod vodstvom učiteljice Zrinke Klarin sudjeluje u  natječaju izračunavanja solarnog potencijala Hrvatske ''Krovove na Sunce'' pod organizacijom Greenpeacea.

U ovom natjecanju učenici igraju računalnu igru u kojoj označavaju krovove čime se automatski računa njihov solarni energetski potencijal. Aplikacija potom prikazuje koliko električne energije pojedini krov može proizvesti kada bi se na njega instalirali fotonaponski solarni paneli.

Sretno golobovci!


                                                                        


Suradnja među školama

Dana 22.2.2017. godne OŠ Zadarski otoci  s voditeljicom Irinom Kozličić Jarugom bili su domaćin radionice o mjerenju vlažnosti tla ( SMEP - NASA). Naše dvije globovke Noa-Maria Maruna i Nela Dundov 7.d razreda sudjelovale su u radionici. Osim naše škole sudionici su bili i učenici Srednje Ekonomsko –birotehničke škole i OŠ Valentin Klarin.

   


Zavod za javno zdravstvo -GLOBE

Učenici Globe grupe posjetili su 10.2.2017.godine Zavod za javno zdravstvo u organizaciji njihove učiteljice Zrinke Klarin.Sudjelovali su u analizi vode  s potoka Vruljice. Podatke analize vode koristit će u ovogodišnjem projektu Deset godina Vruljice.

        


Moj Zadar bez azbesta

7.12.2016. godine OŠ Šime Budinića ,OŠ Zadarski otoci, Srednja Ekonomsko –birotehnička škola, OŠ Valentin Klarin, Srednja strukovna škola Kralja Zvonimora Knin sudjelovali su na predavanju Moj Zadar bez azbesta u SC Višnjik.

       


Program državne Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola 2016

                                                                                   

Prilažemo program državne Smotre i natjecanja   hrvatskih GLOBE škola

  Domaćin: Osnovna škola Šime Budinića, Zadar

                                     10. do 12. svibnja 2016.    


Državna Smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola

Naša škola domaći je državne Smotre i natjecanja hrvatskih GLOBE škola 2016.godine .

Nadamo se da ćete uživati u našem gradu Zadru i našoj školi.

                                                                                                                                              


Zelena čistka - 2016. godine

Naši globovci s učiteljicom Zrinkom Klarin sudjelovali su 30. travnja 2016. godine u akciji Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš.

Čistilo se  područje uz plažu na Puntamici, sjeverno od svjetionika (Barakuda)

              


Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje ( Earth Day) obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta.

                                                                         


Međužupanijska smotra Globe 2016.

31. ožujka 2016 godine održana je Međužupanijska smotra Globe u Osnovnoj školi Valentin Klarin u Preku.

Osvojili smo treće mjesto te se tako plasirali na državnu Globe smotru. Našu školu predstavile su učenice Angela Velček, Magdalena Ikić, Petra Višić s učiteljicom Zrinkom Klarin.   Na državnoj smotri od 10.do 12. svibnja 2016. godine predstavit ćemo zajednički  projekt  s Ekonomsko-birotehničkom i trgovačkom školom Zadar, Globe at Night.

 

                                                                   


Projektni dan - tlo

Tema ovogodišnjeg projektnog dana je Održivi razvoj, a održala se 22. svibnja, u holu naše škole od 11.00 do 15.00 sati. Naši globovci predstavili su se sa temom tla.    

                                                                                                                                                                                                          


Državna smotra Globe - Daruvar

Ovogodišnja državna Smotra Globe održala se u Daruvaru od 11. do 13.5.2015. godine. Naše učenice Tena Ćurko 8.d, Laura Čerina 8.e i Angela Velček 6.d s njihovom mentoricom Zrinkom Klarin predstavile su ovogodišnji projekt "421 - Ninsko blato" te su sudjelovale na orijentacijskom natjecanju. Na državnom poretku osnovnih škola zauzele su osmo mjesto. 

                                            


Earth Day

 

Dan planeta Zemlje ( Earth Day) obilježava se 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta.Na konferenciji UNESCO-a 1969. godine John McConnell prvi je put predstavio ideju obilježavanja Dana Zemlje. U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine. Od 2009. godine Opća je skupština Ujedi­njenih naroda 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje.

Povodom tog dana naši Globovci postavili su fotografije na facebook stranici NASA's #NoPlaceLikeHome

                                

 

 


“Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”

I ove godine naša škola sudjelovala je u akciji “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš” koja se  održala 18. travnja 2015.godine na području park- šume Musapstan. Sudjelovali su brojni učitelji i učenici Globe grupe, eko grupe i građanskog odgoja.  Ova akcija je  dio programa obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja. Cilj  je osvještavanje građana o važnosti primarnog odvajanja otpada, kao i podizanje svijesti o stvaranju i odlaganju otpada, te o važnosti očuvanja okoliša, prirode i planeta.                                                                                                                                                                        


GLOBE, sretan rođendan!

13. travnja, prije 20 godina potpisan je Sporazum o provedbi programa GLOBE u Hrvatskoj, čestitke svim Globovcima! 

 Globe tim OŠ Šime Budinića!


P R V A C I - Međužupanijska smotra Globe 2015.

25. ožujka 2015 godine održana je Međužupanijska smotra Globe u OŠ Josipa Pupačića u Omišu.

Osvojili smo prvo mjesto te se tako plasirali na državnu Globe smotru. Našu školu predstavile su učenice Tena Ćurko, Zara Bajlo, Angela Velček s učiteljicama Zrinkom Klarin i Anitom Mustać.  U orijentacijskom natjecanju treba pohvaliti Angelu Velček koja je osvojila prvo mjesto i Tenu Ćurko koja je osvojila treće mjesto. Na državnoj smotri od 13. do 15. svibnja 2015. godine predstavit ćemo projekt "421 - Ninsko blato" .

                                 


Terenska nastava Split - Mosor

Učenici GLOBE grupe išli su 28.veljače 2015. godine na terensku nastavu u pratnji učiteljica Zrinke Klarin i Anite Mustać.Posjetili su Botanički vrt OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću.Obavili neka od Globe mjerenja na području atmosfere, tla, fenologije.Obišli su staru gradsku jezgru Splita zaštićenu pod UNESC-om. U Zvjezdanom selu Mosor promatrali su nebo, oblake, Mjesec, Veneru, zvijezde, te poslušali zanimljivo predavanje.

                                                                                                                       


NASA - SMAP projekt

 

Učenici GLOBE grupe s učiteljicom geografije Zrinkom Klarin od 29.siječnja 2015. godine sudjeluju u NASA projektu,Soil Moisture Active Passive (SMAP) Satellite Mission.  Planirano vrijeme projekta je tri godine. Učenici će slijedeće tri godine mjeriti vlažnost tla. Letjelica SMAP će iz  orbite vršiti  mjerenje vlage površine tla, te izračunavati  dnevne karte vlage u tlu uz globalnu pokrivenost svaka tri dana. Učenici globovci uključeni  u projekt vršit će mjerenja vlage tla uz njihove školske postaje, te unositi podatke na server. Podatci će se koristiti u znanstvene svrhe za dobrobit Zemlje. Podatke ćemo moći koristiti i mi,te ih  uspoređivati sa satelitom ili bilo kojom školom na svijetu uključenom u projekt.

         


Globe suvenir 2015. godine

Na Međužupanijskoj smotri Globe  koja će su održati 25.ožujka 2015. godine u Osnovnoj školi Josip Pupačić u Omišu naši globovci  osmislili su orginalno rješenje.  S jedne mjerne postaje na obali uzeli uzorke vode. Prema protokolu su ga obradili i dobili našu morsku sol .

           


„Globe kalendar 2015.“

Ponosi smo što su dvije fotografije naših učenika  dio svjetskog „Globe kalendar  2015.“ Učiteljica geografije Zrinka Klarin prijavila  nas je na GLOBE natječaj, te od šesto fotografija  odabrane su dvije naše. Čestitamo Davidu Mašini 3.a ,te njegovoj učiteljici Jadranki Čikić  (fotografija NP Plitvice), te sada već srednjoškolki  Mateji Španić   ( fotografija  NP Paklenica ).

                                                                         


 

Učenici GLOBE grupe s učiteljicom geografije Zrinkom Klarin od 1.siječnja 2015. godine uključeni su u projekt Globe at Night . Program je usmjeren na podizanje javne svijesti o utjecaju svjetlosnog zagađenja. Pozivaju se  građani-znanstvenici da  izmjere  njihovu  svjetlost  noćnog neba na njihovim koordinatama i unesu na server putem računala ili pametnih telefona. Pozvani ste i vi…. http://www.globeatnight.org/about.php

                                                                                              


Mala meteorološka radionica

Hrvatsko meteorološko društvo (DHMZ) 11. studenog 2014. proveo je malu meteorološku radionicu za naše učenike. Izvodili su se razni pokusi: nastanak tornada, magle, vjetrulja, anemometar, barometar, tlak zraka. Radionici su bili prisutni učenici GLOBE grupe. Bilo je zanimljivo i poučno jer se naši globovci često  susreću sa ovim pojmovima i pojavama.

      


vijesti

Međužupanijski prvaci GLOBE 2019.

Autor: Zrinka Klarin, 15. 3. 2019. 09:21

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Hidrološka mjerenja

Učenici naše škole uključeni u GLOBE program zajedno s učiteljicom Katjom Kožul redovito rade hidrološka mjerenja ( temperaturu mora i ph mora) na dvije lokacije u Zadru. 


Smotra i natjecanje hrvatskih Globe škola 2014. godine

Naša je škola i ove godine sudjelovala na državnom GLOBE natjecanju nakon što smo na međužupanijskom natjecanju osvojili zavidne rezultate. Ovogodišnje GLOBE natjecanje održavalo se od 14. svibnja do 16. svibnja 2014. Naš domaćin bila je Osnovna škola kraljice Jelene iz Solina, koja nas je srdačno dočekala sa zanimljivim uvodnim programom i otvorenjem natjecanja. Na natjecanju je sve ukupno sudjelovalo 41 škola od čega 23 osnovne škole te 18 srednjih škola. Nakon što smo prezentirali naš projekt „Usporedba temperature i padalina u Rijeci i Zadru“ te odradili drugi dio natjecanja tj. orijentacijsko trčanje, naši su nam domaćini organizirali izlet u Solin pošto smo bili smješteni u Segetu Donjem u blizini Trogira. Dobro smo se zabavili, naučili nešto novo te upoznali naše vršnjake iz različitih dijelova Hrvatske. Nadamo se da ćemo se i sljedeće godine svojim projektom plasirati na ovu razinu i još malo proširiti svoje vidike.


Posjet Meteorološkoj postaji Zadar

Članovi GLOBE skupine posjetili su Meteorološku postaju Zadar koja je u sastavu Državnog hidormeteorološkog zavoda RH. Dežurni meteorolog Anđelko Vidović  učenike je upoznao sa svim mjernim instrumentima i pojasnio im način mjerenja  te postupak slanja podataka u bazu DHMZ.


Mali globovci

U priloženoj prezentaciji pogledajte aktivnosti naših Malih globovaca

Priloženi dokumenti:
MALI GLOBOVCI 2014..ppsx


Državna smotra GLOBE škola

Od 13. do 15. Svibnja održana je Državna smotra i natjecanje Globe škola. Domaćin je bila Osnovna škola Zadarski otoci. Osnovnu školu Šime Budinić predstavljale su učenice Andrijana Lukić, Madalena Smoljan i Lora Surić pod vodstvom mentorice profesorice Zrinke Klarin. Naša škola je sudjelovala s dva projekta: Temperatura tla u gradu Zadru i s zajedničkim projektom Rijeka, rječica, more, temperatura. Postigli smo iznimne rezultate. Na orijentacijskom natjecanju koje se održalo u Ninu, naše učenice osvojile su osmo mjesto. Međutim najveći uspjeh ostvarile  su projektom Temperatura tla u gradu Zadru, koji je u kategoriji istraživanja tla posebno pohvaljen i nagrađen prvim mjestom.

 

         


Važne poveznice
Šk.g. 2020./2021.
Važne obavijesti

OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE ZA 1. DAN (07.09.2020.) I PRVI TJEDAN ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Priloženi dokumenti:
OBAVIJEST O ORGANIZACIJI NASTAVE.pdf

PREDMETNA NASTAVA
RAZREDNA NASTAVA
Popis udžbenika

Sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola osigurana su u Državnome proračunu.

Grad Zadar će za školsku godinu 2020./2021. financirati nabavu drugih obrazovnih materijala(odabrane radne bilježnice od 1.-8. razreda i geografski atlas za učenike petog razreda) za sve učenike u cjelokupnom iznosu.

Roditelji će sami nabaviti dodatne radne materijale za tehničku i likovnu kulturu, popis se nalazi u prilogu.

Korisni dokumenti
UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Vremenik natjecanja

Vremenik natjecanja i smotri u školskoj godini 2019./2020.

Svim učenicima puno sreće i znanja!!

Odgađaju sva natjecanja u znanju od ponedjeljka 16.3.2020.

Priloženi dokumenti:
VREMENIK.doc

Vremenska prognoza
Obavijest

Popis dopunskih nastavnih sredstava (radne bilježnice, zbirke zadataka, kutija za Tehničku kulturu, likovna mape, atlasi,…) za razrede koji ulaze u frontalnu provedbu kurikularne reforme (1. razred, 5. razred, Fizika, Kemija i Biologija u 7. razredu)

Ove troškove financira Grad Zadar.

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1021400
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / www.os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju