preskoči na sadržaj

Osnovna škola Šime Budinića Zadar

Vijesti

ERASMUS JOB SHADOWING SURADNJA

Autor: Zrinka Klarin, 24. 3. 2022.

Od 21. do 24. ožujka 2022. godine naša je škola kroz projekt Erasmus+ job shadowing ugostila troje kolega iz Școala Gimnazială „Ioan Slavici” iz Tăuții de Sus u Rumunjskoj. Našem su se timu pridružili ravnateljica spomenute škole, profesorica Engleskog jezika te profesor Matematike. Suradnja je bila na više razina te su kolege sa zadovoljstvom pratile na koji se način odvija nastava u hrvatskoj osnovnoj školi, ali su i održali sat kako bi naše učenike bolje upoznali sa svojom državom. Prvoga su dana sudjelovali na satu Engleskog jezika pri čemu su ih petaši upoznali s hrvatskim najpoznatijim odredištima. Obišli su izložbu dječjih radova na temu rumunjske mitologije i tradicije te izložbu tradicionalnih dalmatinskih brodova, koje su također izradili naši učenici. Drugog dana upoznali su se detaljnije s hrvatskim obrazovnim sustavom, a potom izašli na teren s našim GLOBE-ovcima i SEMEP-ovcima te tako obilježili Dan voda. Upoznali su se i s metodom diferencijacije na satu Njemačkog jezika, a potom s veseljem u pratnji naših učiteljica obišli centar grada i upoznali se s najvažnijim znamenitostima. Trećeg dana na satu Engleskog jezika kolegica Amalia Dan održala je sat „Getting to know Romania“ našim sedmašima koji su bili puni pitanja te su doznali sve što ih je zanimalo o Rumunjskoj. Sudjelovali su još i na satu vršnjačkog podučavanja te na satu Matematike na engleskom jeziku. Za kraj, poslastica: učenici 2.d razreda i njihova učiteljica pokazali su im kako izgleda zadarska narodna nošnja i upoznali ih s ponekim detaljima dalmatinskog kulturnog naslijeđa. Prilikom završnog susreta, gosti su imali priliku čuti naš školski zbor u izvedbi pjesme „Oda radosti“ te smo tako i zapečatili naš plan o budućoj suradnji.

U ovoj međunarodnoj suradnji sudjelovali su: ravnateljica Jagoda Galić, Zrinka Klarin, Ana Džaja, Anita Mustać, Fani Kotarac, Branka Marcelić Panjak, Marina Vidolin, Jadranka Dunatov, Tamara Valčić, Tomislav Pehar, Veronika Šindilj i Maja Škara.
Važne poveznice

Poštovani roditelji, u privitku se nalazi raspored testiranja u sklopu utvrđivanja psihofizičke zrelosti za upis u prvi razred.

Kako do e-potvrde?

Kako do e-potvrde od škole?

U ovom videozapisu prikazan je postupak dobivanja e-potvrde o statusu učenika koju učenici i roditelji mogu dobiti digitalnim putem kako bi ostvarili određena prava.

POVEZNICA

UPUTE
Odluka

Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022.

Obavijest za roditelje: 

Roditelji čija djeca imaju rješenje o primjerenom obliku školovanja imaju pravo na uvid u Individualizirane kurikulume što možete ostvariti na informativnom razgovoru kod učitelja ili stručne službe. Molimo roditelje da se prethodno najave razredniku, učitelju ili stručnom suradniku.

Priloženi dokumenti:
2021 22 .png

Upute

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.

Udžbenici 2021./2022.

Popis udžbenika za školsku godinu 2021./2022.

Napomena: Grad financira sve druge obrazovne materijale osim kutije za tehničku kulturu (Profil Klett) i likovne mape.

Korisne brošure

BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID - 

projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade

Korisni dokumenti
Vremenska prognoza

Meteorološka stanica OŠ Šime Budinića 

Pljusak.hr

UPUTE

Priručnik za učenike za korištenje Teamsa i Office 365.

Priloženi dokumenti:
Microsoft-Teams-Ucenici.pdf

Zato sto volim Zadar

KORISNI LINKOVI

 

 

Zakoni i pravilnici

Zakone i pravilnike možete pronaći na stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje

Priloženi dokumenti:
Zakon o odgoju i obrazovanju.pdf

BONTON

"Skockajte web! 2012"

NAŠA WEB-STRANICA U FINALU NAJBOLJIH NA NATJECANJU  "SKOCKAJTE WEB 2012"

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vremenska prognoza

Prvi glas Budinića

Čitamo mi, u obitelji svi 2012./2013.

Stop nasilju među djecom!

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 4. 2010.

Ukupno: 1147381
CMS za škole logo
Osnovna škola Šime Budinića Zadar / Put Šimunova 4, HR-23000 Zadar / www.os-sbudinica-zd.skole.hr / ured@os-sbudinica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju